Το σχολείο μας ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΙ

Κάθε μέρα προσπαθούμε να κάνουμε το σχολείο μας ένα χώρο που τα παιδιά μαθαίνουν τις αξίες της βιωσιμότητας. Συζητάμε συχνά για την ανάγκη να μειώσουμε τα απορρίμματα μας. Ένας τρόπος είναι να το μάθουμε βιωματικά: κάθε μέρα προσπαθούμε να μειώσουμε τη χρήση του χαρτιού για παράδειγμα, είτε χρησιμοποιώντας και τις δύο πλευρές, είτε δίνοντας λιγότερες φωτοτυπίες, είτε κάνοντας καλή χρήση των υλικών που έχουμε στα εικαστικά (τίποτε δεν πάει χαμένο) είτε ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΣ. Οι μεγάλοι κάδοι που τοποθετήθηκαν έξω από το σχολείο μας για ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικών συσκευασιών, μεταλλικών και γυάλινων συσκευασιών είναι μια καθημερινή υπενθύμιση για τη σωστή ανακύκλωση υλικών.

Τις τελευταίες εβδομάδες ανακυκλώνουμε και μπαταρίες! Αφού αποκτήσαμε ένα κάδο ανακύκλωσης μπαταριών από τον οργανισμό, τον γεμίσαμε ήδη μία φορά και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας.

Ο σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου μας είναι σημαντικός συμπαραστάτης σε αυτή την προσπάθεια γιατί με τις ενέργειές του αποκτήσαμε τον κάδο μας. Εκτός αυτού όμως μας συνόδεψε και σε ένα περίπατο συλλογής μπαταριών στη μικρή μας πόλη! Επισκεφτήκαμε υπηρεσίες και μαγαζιά αλλά και το Γυμνάσιο Αγιάς και μαζέψαμε αρκετές μπαταρίες γιατί θέλουμε να πετύχουμε και το φιλόδοξο στόχο των 200 κιλών για το σχολείο μας!

Η προσπάθεια συνεχίζεται!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *