Δράσεις με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων

Ένα σχολείο στο οποίο ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων συνεργάζονται αρμονικά και δημιουργικά είναι σίγουρα ένα όμορφο σχολείο! Είναι επίσης ένα σχολείο στο οποίο τα παιδιά καταλαβαίνουν τί ακριβώς σημαίνει “Υποστηρίζω το Σχολείο”.

Η σύγχρονη παιδαγωγική άλλωστε μπορεί να μη μας προσφέρει μαγικές λύσεις και συνταγές για τα προβλήματα της εκπαίδευσης αλλά έχει αποδείξει ότι όταν όλοι όσοι εμπλέκονται στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών συνεργάζονται τότε μόνο θετικά αποτελέσματα θα δούμε.

Σε αυτή τη σελίδα θέλουμε να σας ενημερώνουμε για τις δράσεις του σχολείου των παιδιών σας. Μερικές φορές γίνονται τόσα πολλά που δεν προλαβαίνουμε να τα γράψουμε και να σας τα δείξουμε. Γι αυτό σήμερα ανεβάζουμε αυτή την ανάρτηση με μερικές πολύ όμορφες πρωτοβουλίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. Αγιάς.

Πρώτα πρώτα να σας δείξουμε το καινούριο μας αυτο-ενισχυόμενο ηχείο! ‘Ηταν κάτι που το σχολείο μας χρειαζόταν είτε για τις ανακοινώσεις της πρωινής συγκέντρωσης είτε για τις γιορτές μας είτε για άλλες δράσεις μας. Ο Σύλλογος άκουσε τις ανάγκες μας και μας δώρισε ένα τέτοιο ηχείο!

Μετά, την τελευταία μέρα του χειμώνα μία ομάδα από το Δ.Σ. του Συλλόγου πέρασε από το σχολείο μας για να χαρίσει σε όλα τα παιδιά Μαρτάκια, τα γνωστά βραχιολάκια από κλωστή σύμφωνα με μια αρχαία όπως φαίνεται παράδοση, που φορούσαν τα παιδιά για να μην τα κάψει ο ήλιος. Κι έτσι καλωσορίσαμε την Άνοιξη!

Λίγες μέρες μετά τιμήσαμε μια άλλη λαϊκή παράδοση αυτή που θέλει την Τσικνοπέμπτη να επιδιδόμαστε στην κρεοφαγία! Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αγόρασε και ετοίμασε ψητά για όλα τα παιδιά και όλοι μαζί, παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς χορέψαμε στην αυλή του σχολείου.

Την περασμένη εβδομάδα ακόμη μία δράση πραγματοποιήθηκε για τα παιδιά των Α,Β και Γ τάξεων: Στοματικός έλεγχος από Χειρουργό Οδοντίατρο υπό την αιγίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας και με χρήση υλικού μιας χρήσης που μετά χαρίστηκε στα παιδιά. Με πολλή γενναιότητα όλα τα παιδιά αυτών των τάξεων πέρασαν τον έλεγχο της γιατρού και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και γνώσεις για το πώς να φροντίζουν τα δόντια τους.

rbt

Για όλες αυτές τις δράσεις ευχαριστούμε θερμά το δυναμικό μας σύλλογο, το Διοικητικό Συμβούλιο δηλαδή τις κυρίες Καλαθά Σοφία, Καλαπαναγιώτη Ζωγραφούλα, Μακροδήμου Κατερίνα, Παράσχου Αφροδίτη και τους κυρίους Αγορίτσα Γιάννη, Γκαρανέ Σταύρο και Μπαρμπέρη Πέτρο. Αλλά ευχαριστούμε και όλους και όλες εσάς τους γονείς και κηδεμόνες που με τις εισφορές σας και την έμπρακτη υποστήριξή σας βοηθάτε κάθε μέρα το σχολείο μας ώστε να είναι ένας χώρος μάθησης, συνεργασίας και ανάπτυξης!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *